Bärgare för nödställda i Stenungsund

26 maj 2021 Lily Hansen

Då var er härliga vintersemester slut för denna gång. Ni har haft en underbar vecka med lek och stoj i snön. Så härligt för barnen att få se lite vitt, istället för det där gråmulna som naturen bjuder på i Skåne under vintertid. Pulka, skidor och snögubbar i parti och minut, har det blivit. Och kvällarna har varit så mysiga med ljus och eld i brasan.

Nu är bilen packad och det är dags att åka söderut igen. På måndag börjar allvaret igen, med jobb och skola. Men vad gör det, nu när ni har fått njuta av lite lek och rekreation. Känns nästan roligt att få komma in i gamla vanor igen, faktiskt. Nyckeln sätts i låset och nu kommer det du varit lite spänd på hela veckan, nämligen om bilen ska starta eller ej. Du håller andan och jodå, bilen startar. Med ett leende vänder du dig om mot barnen.

 

 

Det som döljs i snö

Att man inte ska köra en bil framåt samtidigt som man vänder sig om, är en regel som är självklar inom bilkörning. Något som du får som läxa en kort sekund efter att bilen har startat. För det som du trodde var mjuk snö visade sig dölja en stor sten. Och eftersom du gasade på för att komma genom snön, så sitter nu bilen snyggt uppe på stenen med fronten, och kommer inte loss. Det blev med andra ord en mycket kort resa.

Efter att barnen har lotsats in i stugan igen, letar du upp bärgare i Stenungsund på din telefon. En timme senare står bilen tryggt på fast mark igen, och skadorna blev mindre än vad du var rädd för. Med ett leende tackar du er räddare i nöden, som har lyft av bilen från stenen och kontrollerat att allt är väl inför er fortsatta färd

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning