Besök din optiker

17 juni 2021 jonas olsson

När man börjar få huvudvärk ofta utan att hitta någon anledning till det kan det vara dags för en synundersökning. De flesta får en gradvis sämre syn när de blir äldre. Vissa märker det när det blir svårt att läsa tidningen eller behöva förstora texten på mobilen. Andra tycker att det börjar bli svårt att se skyltarna när man kör bil, särskilt om det är mörkt. Den försämrade synen kan komma smygande och är inte alltid uppenbar för den det drabbar.

Vid synundersökningen går man igenom flera olika saker. Optikern tar ögonbottenbilder som används för att jämföra och se om det uppkommit några förändringar sedan sist. Ögats tryck mäts. Dessutom testar man näthinnan för att se hur den fungerar. Allt detta för att se om synen fått någon nedsättning samt kontrollera så att ögat är friskt. 

 

Glasögon eller linser

En fråga som är mera en smaksak än något annat. För den mera aktiva personen kan linser vara smidigare då glasögonen kan vara i vägen eller riskera att gå sönder. Oavsett vad man väljer får man ett bra komplement då teknologin idag har kommit långt. Numera kan personer som förut använt progressiva glasögon även få progressiva linser. 

Nackdelar med glasögon är att de immar igen ibland och kan vara i vägen när man är aktiv. Nackdelar med linser är att det är lite mera pyssel samt kan ge torra ögon. 

 

Accessoarer

Glasögon har blivit något av en modefluga och det anses numera inte nördigt utan coolt. Det finns ett par för varje tillfälle oavsett om de bärs på jobb eller på en gala. De flesta optiker har erbjudanden där man kan få ett par på köpet. Då kan man passa på att få ett par solglasögon med styrka för att se bra och se bra ut på samma gång. Ta en titt på optikersödertälje.se för inspiration.

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning