Allt kändes så himla rätt när ni tog beslutet att flytta ihop. Ni var lyckligare än någonsin och älskade varandra mer än livet självt. Ni var så lättade över att ha livet på plats, att kunna slå er ned och fortsätta livet tillsammans med framtiden i sikte. En framtid med villa, stor trädgård, bil och det viktigaste av allt: barn. Ni gjorde allt för att förverkliga den framtid ni såg med er själva och era barn tillsammans, och det dröjde inte länge innan ni också blev föräldrar. Ingen skulle säga emot att det faktum att bli förälder förändrar allting. Förutsättningarna, rutinerna och tålamodet. Med andra ord hela livet. 

 

Var ska barnen bo? 

Och här är det finurliga med livet. Det överraskar en i de mest vidriga och orättvisa avseenden. Allt förändrades. Kanske långsamt, kanske plötsligt; det är svårt att veta. Men faktum är att ni inte längre ska bo tillsammans och vara en familj som lever ihop hela tiden. Barnens vårdnad behöver bestämmas. Var ska de bo, med vem, hur och när? Ni kommer båda förstås göra anspråk på att få ha era barn hos er själva så mycket som möjligt – ni älskar ju era barn. Ibland kommer man inte överens. Och då kliver familjerätten in.  

 

 

Svåra känslor i vårdnadstvister 

Familjerätt är den del av lagen som bestämmer hur vårdnad, boende och umgänge med barnen ska delas upp föräldrarna emellan. Samt vem som överhuvudtaget ska vara vårdnadshavare. Det är inte alltid lätt att komma överens som nyseparerat par. Då kan det vara bra att ha ett juridiskt ombud som sköter förhandlingarna inom familjerätten åt dig. Familjerätt i Malmö hjälper exempelvis mängder med klienter i vårdnadstvister. För glöm inte att även om du vill träffa dina barn så mycket som möjligt, så får aldrig utgångspunkten att det är barnets bästa som ska vara styrande frångås.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *