Därför behöver människan byggnadssmide

29 mars 2022 william eriksson

editorial

Byggnadssmide är en viktig del för att vårt samhälle ska utvecklas och förbli den moderna civilisation du har vant dig vid att leva i. Skulle allting som ingår i byggnadssmide en dag försvinna skulle städer, byar och byggnader som du känner dem idag försvinna direkt. Så du får hoppas att ingen träffar på en magisk ande och använder en av sina tre önskningar för att avlägsna byggnadssmide från jordens yta. Konsekvenserna skulle inte bli roliga.

Den yttersta följden skulle bli att människor hade fått ta ett par rejäla steg tillbaka i sin utveckling. Tillbaka till grottmänniskostadiet med andra ord. Man hade fått bo i berg och hyddor och hålla sig varm med päls från djur man jagat och dödat själv. Inte speciellt kul, nu när du och alla andra människor vant er vid en viss standard under alla dessa tusentals år som nu mänskligheten har utvecklats under. Byggnadssmide är en positiv effekt av utvecklingen.

 

byggnadssmide

 

Byggnadssmide förebygger inbrott på stan

Så, varför vore det så illa att bli av med byggnadssmide? Ja, förutom konsekvenserna som nämns ovan kan man ju konkretisera det lite mer. Det handlar alltså om allt inom exempelvis stålkonstruktioner. Ganska många och fina byggnader har byggts av stålkonstruktioner. Eiffeltornet till exempel. Och World Trade Center-tornen. Även om de inte står kvar längre, men det beror dock knappast på någon brist på byggnadssmide. Där handlar det om andra faktorer.

De som jobbar med byggnadssmide brukar syssla med till exempel stålstommar och trappräckenMen även räcken, till exempel balkongräcken och pelare. Om du går runt på stan på nattens småtimmar har du säkert noterat att det är galler för skyltfönsterna. Det är också resultatet av framgångsrikt byggnadssmide. Annars skulle inbrottstjuvarna ha fått härja fritt, och så vill väl ingen ha det. Håll därför hårt i både byggnadssmide och dina lokala hantverkare.

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning