En pärla vid kusten

28 oktober 2019 Lily Hansen
En pärla vid kusten

Alltid måste man åka till Husum. Oftast i jobbet, men varför inte besöka en av våra utpräglade bruksorter som turist? Det är ju faktiskt så att bruken byggde Sverige, Sveriges välstånd i alla fall. Pengarna som tjänades på arbete och naturresurserna spenderades sedan i större städer, men vill man veta något om och känna på verkligheten i välståndsbyggandet: Besök Husum! Förutom bruksmiljön så är också Husums hamn en möjlighet att sätta upp bas för att utforska skärgården i Bottenhavet som börjar just utanför hamnen. Gästhamn med möjlighet att träffa andra båtfarare över en öl eller två och möjligheten att proviantera gör orten värd ett besök även för båtburna.

 

 

Husum en del av Höga Kusten

 

Eftersom det är enkelt och kostnadseffektivt, billigt alltså, att hyra ett rum husum så är det också lämpligt att använda orten som bas för ett längre besök på Höga Kusten. Med bil eller cykel och starka ben når man enkelt alla delar av omgivningarna och kan njuta av allt det som erbjuds här. Vare sig man bara är ute efter den vackra och dramatiska naturen eller vill ägna sig åt mer specialiserade nöjen i luften, i vattnet eller på land så finns allt detta att tillgå i trakten. På ett vandrarhem i Husum har man chansen att träffa på skärmflygare, kitesurfare, orienterare och många andra hängivna naturmänniskor.

 

Husum i jobbet

 

Idag är största arbetsgivare och arbetsplats pappersfabriken, så de flesta besökare, åtminstone på vinterhalvåret, är leverantörer, kunder och andra intressenter till denna verksamhet. Det finns förstås andra fabriker och verksamheter i Husum, många på olika sätt knutna till pappersverket, som också drar besökare. Genom den goda tillgången till boende på orten så finner man lätt rum; både för enskilda besökare som kräver god standard och för arbetslag som mer är ute efter en varm säng efter en dags hårt arbete.

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning