Det gäller att hitta rätt advokat som även är specialiserad på det ämnen man vill ha hjälp med. Det kan exempelvis vara familjerätt, företagsrätt, miljörätt, civilrätt etc. Juridik är ett stort ämne och det är omöjligt att sätta sig in i alla lagar. En advokat har därför vanligtvis bara ett eller möjligtvis två specialområden. Värt att tänka på är att det inte bara är när man har bekymmer som man kan behöva en advokat. Det bästa är att arbeta förebyggande och förhindra att konflikter uppstår. Ett exempel på en advokatbyrå som arbetar förebyggande hittar du här: https://www.wagenius.com/

 

Få hjälp med testamente och avtal

För att förhindra att konflikter uppstår kan en advokat hjälpa till med olika dokument och avtal som till exempel testamente och samboavtal. Det är bra om man planerar så mycket som möjligt inför mötet med advokaten. Då sparar man tid och kan strukturerat berätta för advokaten vad man vill ha hjälp med. De flesta advokater tar betalt per timme och genom att noga förbereda sig inför första mötet med papper och dokument och det som man vill säga blir det lättare för advokaten att snabbt sätta sig in i ärendet och man spar samtidigt pengar. 

 

 

Förtroende är viktigt

Vill man exempelvis anlita en advokat i Helsingborg eller Båstad kan man höra av sig till advokatsamfundet och få tips på bra advokater där. Man kan även enkelt söka på internet och sedan via de olika advokatbyråernas hemsidor ta reda på deras specialité. Kanske har man även en vän som kan rekommendera en advokat som hen använt till ett liknande ämne? Det är nästan alltid bäst att gå på rekommendationer från vänner. Det är viktigt att man känner förtroende för den advokat som ska hjälpa en. Skulle det ändå inte kännas bra efter första mötet är det bäst att byta advokat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *