Är du van att anlita olika typer av firmor till ditt hem eller till ditt företag? Många är kanske inte så vana och funderar på var man ska börja. Bästa idéen är alltid att kolla med vänner och bekanta. Har de använt några byggbolag som de kan rekommendera? Kan en vän du känner och litar på gå i god för ett företag så är det en galet bra början. Har du inte dessa kontakter så googla på vilka byggare som finns i regionen och kolla in deras referensobjekt. Hittar du ett bolag du tilltalas av så ta kontakt. Det är alltid en god idé att kontakta ett par-tre olika byggbolag och be om offert.

 

En uppsjö av bolag på marknaden

Något du kommer att märka mycket snart är att det finns oändligt många byggbolag i stockholm. Det kan kännas för mycket och göra det svårt att välja. Men tänk på att en stor konkurrens ställer högre krav på kvalitet i de jobb företagen utför. Så i slutändan är det bra för dig som kund. Se till att ta personlig kontakt. Träffa gärna byggaren. Se på de referensobjekt de visar upp samt diskutera det objekt du själv planerar att bygga eller renovera. När du känner dig trygg med ett byggbolag kollar du upp F-skattsedel och försäkringar samt om de kan utföra uppdraget under lämplig tidsperiod.

 

 

Vad planerar du att bygga?

Oavsett vad du planerar att bygga – om det är en nybyggnad, tillbyggnad eller renovering – så vill du veta att byggbolaget har den kompetens som krävs. Ska du till exempel bygga ett Attefallshus med el och vatten så bör du kolla om byggbolaget har samtliga kompetenser inhouse. Har de inte alla kompetenser, kan de då erbjuda totalentreprenad? I en totalentreprenad har du bara ett bolag och en arbetsledare och de i sin tur upphandlar underleverantörer. Smidigt och bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *