I väntar på våren och softa stunder i en hängmatta från hängmatta.se

15 mars 2021 Mikael Barani

Nu när det drar in snöstormar över vårt kära Svedala så känns det som om att det är långt kvar till någon sorts vår. Den som nyss kändes så nära på något sätt.

Nåja, den som väntar på något gott väntar ofta i snöblandat regn, som det brukar heta. Det är med andra ord tid kvar tills man får ta fram den där sköna hängmattan från hängmatta.se för att lägga sig och lata i solen.

Tips till utenatten

Det går förstås att köpa en tarp som skyddar en från väder och vind. Det finns ju trots allt de som ligger och sover i hängmatta även på vintern. Då får man dock komma ihåg att förstärka med extra värme, både över och underifrån.

Att övernatta i en hängmatta drar trots allt av rätt många grader mot rådande temperatur. Är det runt nollan ute under natten så ska man nog tänka sig att det känns mer som minus tio grader när man väl sover.

Ett annat tips när man sover i kyla, oavsett om det är i hängmatta, tält eller under bar himmel är att man lättare kan hålla sig varm med hjälp av en flaska.

Eller mer exakt såhär: Häll varmt vatten i en flaska och lägg den sedan i din sovsäck innan du ska lägga dig. På så sätt värms sovsäcken upp och är fin och go’ när du kryper ned i den. Sedan lägger du den varma flaskan mellan benen/ljumskarna. Här finns nämligen massor av blodkärl. När blodet värms upp så skickas värmen sedan runt i kroppen.

Naturligtvis ska du se till att flaskan inte är för varm innan du lägger den mot huden. Eller så får du ha något mellan hud och flaska. Annars kan du få brännskador. Nu är det bara att passa på att njuta av kylan, för snart kommer våren,

Fler nyheter