Ingen gillar ett avloppsstopp 

22 april 2020 jonas olsson
Ingen gillar ett avloppsstopp 

Åh nej! Nu hände det som absolut inte fick hända. Det är stopp i toalettstolen! Det är inte särskilt svårt att relatera din frustration, uppgivenhet och handlingsförlamning som uppstår om det blir stopp i avloppet. Vi är civiliserade varelser som inte längre gör våra behov i skogen och gräver ned resultatet – vi ska lämna våra rester och vår spillning i en stol i ett vackert klinkerinrett badrum som helst ska dofta lavendeltvål och honungsschampo. Vi har blivit så bortskämda med avloppssystem att vi inte ens kan lägga en tanke på hur det skulle vara med ett utedass och som vi hade behövt tömma när dasset blev fullt. 

Undvik översvämning 

Det spelar ingen roll var någonstans det blir stopp i toaletten. Det är lika besvärligt att få avloppsstopp i Brålanda som att få det i Haparanda. Vi är alla lika toalettvana att vi varken vet ut eller in så fort vi inte kan använda vår toalett som vanligt. Minsta spolning kan leda till att toaletten svämmar över, och den katastrofen vill man ju undvika till varje pris. Det är ingen dröm direkt att vada omkring i avloppsvatten med massa spännande innehåll som tagit sig upp från avloppet. 

 

Toaletten en helig plats 

Men så här är det: stopp i toaletten drabbar oss alla förr eller senare och det finns ingen anledning till panik. Det finns mängder med duktiga rörläggare och rörmokare att välja och vraka mellan så att du slipper dyka ned i toalettstolen med vaskrensaren och hoppas på det bästa. Du kanske behöver knipa en stund medan du väntar på att det blir fixat – eller så får du alltså springa ut i buskarna – men lugn, snart kan du sitta där på toasitsen igen och läsa från schampoflaskan när du glömt ta in en tidning. En helig plats som förtjänar ett ordentligt omhändertagande!

 

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning