Installera bergvärme i Örebro

14 juli 2021 jonas olsson

Värmekostnader för en bostad kan nära nog knäcka en fastighetsägare om det är en kall vinter. Men det finns sätt att sänka sina värmekostnader på. Genom att se till att fastigheten har en mycket god isolering går det att snabbt få en sänkning av kostnaderna för all uppvärmning. Det gäller för husets alla delar som väggar, tak, golv, fönster och dörrar. Allt är sådant som med brister kan göra att du eldar för kråkorna, enligt det gamla uttrycket.

Men det finns även annat du kan göra för att få en lägre kostnad för din uppvärmning. Det gäller valet av värmekälla. Idag är det vanligt att man går ifrån direktverkande el eller olja och istället väljer värmekällor som är billiga i drift. Det är ofta värmekällor som kommer gratis men som kostar en liten summa att överföra för att passa husets drift. Som vindkraft, solenergi och bergvärme, där ingen påverkas det minsta om du börjar dra nytta av dem.

 

 

Borra efter värme

Det kommer nog inte som en överraskning att jordens mitt är mycket varm. Om inte annat så går det att se när en vulkan får utbrott. Men det är också en värme som går att dra nytta av i hemmet. Det finns ett sätt som innebär att man kan utföra en brunnsborrning där man kan installera en bergvärme enbart eller tillsammans med en vattentillförsel. Ingreppet syns knappt i trädgården, men effekten blir mycket stor för bostadens ekonomi.

Bergvärme i Örebro har därför blivit mycket populärt och används gärna av dem som bor i hus av något slag. Eftersom brunnsborrning enbart innebär en åtgärd nedåt i marken, så går det att utföra hos kunder som har mindre trädgårdar och även flerfamiljsbostäder. Ett sätt att värma upp byggnader som används av privatpersoner, likväl som fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Det går även att komplettera med den populära mysfaktorn kaminen. 

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning