Med solcellslampor behöver man inte bekymra sig över energiförbrukningen

08 juli 2021 Cecilia Olsson

Solcellslampor är något som kan erbjuda riktigt bra och miljövänlig belysning i hela trädgården. Till skillnad från att det tidigare i princip endast funnits solcellsdrivna lampor med kalla sken som inte klarat av att belysa särskilt stora ytor så finns det idag solcellsdrivna lampor som kan lysa året om och dessutom ge ett varmt och mysigt sken. Även om de fortfarande är beroende av solljus för att fungera optimalt så är det en bra investering som man kan vinna på i längden. 

Belysning för den som värdesätter miljö och flexibilitet

De två främsta fördelarna med att använda sig av solcellslampor istället för eldriven belysning är att de inte förbrukar någon energi vid drift samt att det är en otroligt flexibel belysning. Eftersom solcellslampor drivs av lagrad energi från solens strålar så kan man belysa sin trädgård utan att det sker på bekostnad av miljön.

Solcellslampor är som sagt även väldigt flexibla eftersom man inte behöver tänka på att det ska finnas el i nära anslutning till platsen man vill belysa eller att man behöver dra runt kablar i trädgården. Solcellslampor gör det enkelt om man vill flytta runt dem och göra ändringar i trädgården, det är helt enkelt bara att lyfta upp lampan och placera den på sin nya plats. 

Välj lampor som klarar det nordiska klimatet

Det kan dock finnas en viss tveksamhet till att solcellslampor fungerar speciellt bra här uppe i Norden, men väljer man solcellslampor av hög kvalitet så kan de fungera lika bra som eldriven belysning. På solarcamp.se hittar man solcellsdriven belysning för hela trädgården som även är anpassad för det nordiska klimatet. För att säkerställa att lamporna kan lysa året runt och placeras på platser som ligger i skugga stora delar av dagen så kan man helt enkelt använda sig av lampor med en energibesparande funktion.

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning