När drömmen om en hund inte blir som man tänkt sig

När man går i tankar att skaffa hund drömmer man sig bort i fantastiska scenarion. Man fantiserar om mysiga kvällar i soffan med sin nya bästa vän, alla roliga lekar och utmaningar man ska uppleva tillsammans med sin hund och sist men inte minst, alla långa härliga promenader. Alla som skaffat hund kan nog skriva under på att livet som hundägare är långt ifrån så rosenrött och härligt som man först trodde. Med en ny familjemedlem följer oundvikligen vissa utmaningar. 

 

När hundpromenaden blir en pina

Olika raser har olika starka egenskaper och varierande behov av såväl mental som fysisk aktivitet. En valp kräver mycket arbete med att bli rumsren, gå i koppel och lyssna till sin husse eller matte. Med en vuxen omplacering följer andra utmaningar som att bygga en trygg relation och dylikt. Ett vanligt problem oavsett hundens ålder och bakgrund är att promenaderna kan vara problematiska. Då är drömmarna om mysig aktivering tillsammans långt borta och ger istället upphov till oro och irritation. En hund som fullkomligt stänger av öronen och drar och drar i kopplet för att snabbt komma framåt, och en ägare som försöker att kommunicera och hålla emot. 

 

 

Våga ta emot hjälp för dig och din hund

Det finns hjälp att få för att göra promenaderna till en trevlig stund för både hund och hundägare. Man måste släppa sin stolthet och erkänna att det är dags att ta in någon utomstående som hjälper till med såväl teoretisk som praktisk hjälp. På en koppelkurs kan man arbeta på kontakt, koppelhantering och relationen mellan hunden och ägaren. Koppelkursen kan vara nyckeln till de promenader som man hela tiden önskat och kan reducera all ångest kopplad till aktiviteten. Investera tid och engagemang i din hund och era gemensamma promenader genom att anmäla dig till en koppelkurs här: https://tassaromorrhar.se/