Ögonläkare i Stockholm kan behandla sjukdomar och korrigera synfel

07 april 2022 Cecilia Olsson

editorial

Ibland kan det uppstå ett behov av att besöka en ögonläkare. Det kan bero på allt från misstanke om en ögonsjukdom till kosmetiska korrigeringar. En läkare som specialiserat sig på ögonen kan ställa diagnoser och behandla sjukdomar samt i vissa fall även behandla skador i ögat och ögonlocken. Många ögonläkare utför också operationer, det kan bland annat handla om laserbehandlingar för synkorrigering, kirurgiska ingrepp i kosmetiskt syfte eller för att behandla en skada. 

Ögonlaserbehandling kan korrigera vanliga synfel

En av de vanligaste metoderna som används vid ögonlaserbehandlingar kallas LASEK. Det är en mycket beprövad metod som används världen över. LASEK passar personer mellan tjugo och fyrtiofem års ålder som vill korrigera närsynthet, översynthet eller astigmatism. Målet med behandlingen är att man ska få lika bra syn som man tidigare hade med sina bästa glasögon eller linser.

Ögonläkare Stockholm

En ögonlocksoperation kan få ögonen att se piggare ut

En ögonlocksoperation är något som oftast är aktuellt för äldre personer. Med tiden förlorar huden sin elasticitet och spänst, vilket gör att huden börjar hänga och rynkor bildas. Detta är något som kan göra att ögonlocken blir tunga och hängiga, vilket i sin tur kan göra att man ser både tröttare och äldre ut än vad man faktiskt är. Det kan dessutom begränsa synfältet om ögonlocken är väldigt tunga och hängande. Med en ögonlocksoperation är det möjligt att med stor precision avlägsna överflödig hud och underhudsvävnad.

Erfaren ögonläkare i Stockholm

Är man i behov av en ögonläkare i Stockholm så kan man vända sig till Lamera Medical Clinic. Där arbetar erfarna ögonläkare som kan ställa diagnoser, behandla sjukdomar och andra besvär samt korrigera synfel. De erbjuder bland annat ögonlaserbehandling med LASEK-metoden och utför också ögonlocksoperationer. Utöver det kan de behandla sjukdomar såsom gråstarr och glaukom. Lamera Medical Clinic välkomnar patienter privat och genom det fria vårdvalet.

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning