Om det plötsligt blir stopp

21 juli 2020 william eriksson

När det börjar klucka i rören – vad ska du ta dig till? Är det så att du i ditt hem råkar ut för stopp i rören, eller om det gurglar och låter nere i stammarna, vad gör du då? Förhoppningsvis ringer du så snart som möjligt efter en rörinspektör för att ta reda på orsaken. Börjar det klucka, gurgla och hålla på. Blir det stopp lite då och då men släpper. Det kan vara på gång att bli en katastrof. Därför är det bäst att ta det säkra före det osäkra och ringa efter en yrkeskunnig som kan genomföra en ordentlig rörinspektion.

 

Kan det hända mig?

Har du aldrig tidigare varit med om en rörinspektion så kanske du inte riktigt vet vad det innebär. I bostadshus uppstår denna typ av problem oftast när rören och stammarna som går under marken börjar bli för gamla. En enskild fastighet har vattenrör för dricksvatten och avlopp som ansluter till kommunala stammar nere i marken. De rör som tillhör din bostad är du ansvarig för om något skulle hända. När du beställer en rörinspektion går de ner med specialkamera och filmar inuti rören för att se deras kondition.

 

 

Bor du i flerfamiljshus?

Bor du i flerfamiljshus så går dina rör samman med alla andra lägenheter och ansluter tillsammans mot det kommunala rörnätet. I hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar genomförs ofta stambyten eller rörinspektioner gemensamt för alla bostäder. Börjar det klucka och gurgla hos dig, eller om det blir stopp, kan ett större jobb behövas. När du får stopp i rören så kommer ofta en spolningsbil och spolar med högtryck för att öppna upp igen. Det är en kortsiktig lösning. Gör en större rörinspektion och låt experterna avgöra konditionen på rören med hjälp av sin kamera. Därefter vet ni om det är dags att stambyta eller kanske relina era rör.

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning