Skydda er mot branden med brandgenomföringar

21 december 2021 jonas olsson

Har du hittat det perfekta huset som du alltid har drömt om? En lite äldre villa som ligger alldeles perfekt till? Där du kan odla din egen mat om somrarna, ha djur som går och betar bredvid. Barnen som kan springa ute och känna gräset under fötterna. Helt och hållet det idealiska hemmet som uppfyller hela din dröm. Så vad har du att oroa dig för? 

Många av de äldre husen i Sverige står utan någon form av brandskydd. Dessutom är många byggda i trä, vilket gör att om det skulle börja brinna, så går det väldigt snabbt. Men det finns en lösning på båda problemen. Det är att man skaffar sig ett brandskydd. Trots att du har ett äldre hus så kan du sätta in ett brandskydd, med hjälp av experterna från https://sewatek.se/. Ett brandskydd bör man ha i alla hem, då det hjälper till att bromsa in en brand. 

 

image

Tänk på allt

Om man redan har ett brandskydd i sitt hem, men till exempel håller på med en renovering, så kanske denna renovering innebär att du öppnar upp väggar, kanske ska du dra nya kablar, så måste man även brandskydda dessa. Det gör man genom att sätta in brandgenomföringar, som ser till att brandskydda hela vägen igenom. Har man ett brandskydd, men inte ser till att det är komplett, så kan det bli en falsk trygghet. 

En brand som bryter ut i en oskyddad byggnad kan sluka den otroligt snabbt. Elden tar med sig allt i sin väg. För att ha en större chans att ta sig ut så bör man ha brandskydd. Trots att man har brandskydd ska man givetvis ha brandlarm. Dessa ska finnas utplacerade på lämpliga ställen i hemmet. Man kan koppla ihop flera larm med varandra, larmar det i ett, så larmar det i alla. 

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning