Det finns nog betydligt fler gitarrer än vad man kan tro. Eller får höra. På vindar och i källarförråd. Ovanpå garderober, bakom vinterjackor och i bortglömda hörn av vardagsrum.

Kanske gick en sträng sönder och ingen hade tid, kunskap eller ork för att fixa den. Kanske tappade tonårssonen helt intresset för elgitarren och nu är det ingen som vågar spela på den längre, så dammig som den blivit. Visst är det ganska sorgligt ändå? Alla gitarrer som inte längre används och långsamt förfaller medan de förvandlas till osedda dekorationer och gammalt skräp.

 

Att laga en trasig gitarr

Kanske har man fyndat en gitarr second hand eller fått en till skänks som behöver fixas till lite innan det går att spela på den. Eller så har man helt enkelt bara bestämt sig för att göra slag i saken och rusta upp sin gamla vän med nya gitarrdelar. Om det är mycket som behöver åtgärdas kan det kanske kännas tryggast att ta det säkra före det osäkra och lämna in en trasig gitarr till proffsen.

Dock är det ofta enklare än vad man kan tro att till exempel byta strängar eller sätta fast nya stämskruvar. Det är också smidigt att hitta nya gitarrdelar på nätet, till exempel kan man kolla in en sida som www.danguitar.se.

 

 

Slå an ett nytt, fördjupat musikintresse

Är man osäker på hur man ska göra finns ofta en bra instruktion bara några klick bort på nätet. Det blir inte bara billigare när man själv lagar en gitarr, det kan också vara ett avkopplande och givande pyssel. När man väl börjat kan det till och med vara svårt att sluta. Kanske blir man så inspirerad att man inte bara rustar upp gitarren, man kanske även skapar sitt egna alldeles unika instrument av gitarrdelar på vägen. Hur coolt låter inte det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *