Var noggrann vid bergsprängning i Stockholm

29 mars 2021 Cecilia Olsson

Vid en nybyggnation krävs det ofta att tomten anpassas efter fastigheten som ska ligga där. Idag har det dock blivit allt vanligare att man försöker göra så liten påverkan på marken som möjligt och istället anpassa huset efter tomten. Trots att man väljer det sistnämnda så krävs ofta viss förberedelse av tomten för att kunna börja bygga fastigheten. Det är till exempel väldigt vanligt att man stöter på sten och berg på tomter över hela Sverige och det kan därmed bli aktuellt att spränga för att plana ut marken där huset ska stå.

Kunskap, erfarenhet och säkerhet är viktigt vid sprängning

När det är dags för sprängning är det viktigt att vända sig till ett seriöst företag med nödvändiga certifikat och sprängkort. Finns det till exempel behov för bergsprängning i Stockholm så bör man vara medveten om att det är vanligt med känsliga miljöer som kan kräva olika tekniker för att utföra ett arbete med gott resultat och så lite störningar som möjligt. 

Företag med erfarenhet av sprängning i känsliga miljöer

Gnesta Bergbyggare är ett företag som är vana vid bergsprängning i olika miljöer i Stockholmsområdet. De som är anställda i företaget är välutbildade inom sina respektive arbetsområden och innehar de certifikat och sprängkort som krävs. Gnesta Bergbyggare är väldigt erfarna och duktiga på specialjobb samt sprängningar i känsliga miljöer. När det handlar om just känsliga miljöer använder de sig av olika tekniker i samverkan för att kunna uppnå optimalt resultat med minsta möjliga störning. 

Grundarbetet är viktigt på mer än ett sätt

Så när det är dags att bygga nytt är det bra att kontrollera hur marken ser ut och anlita ett pålitligt företag som kan sköta sprängningen för att ge fastigheten en bra grund. Det blir bättre för området och framförallt grannsämjan (det är kanske inte bästa starten om de nya grannarna hunnit bli irriterade redan innan man flyttat in). 

Fler nyheter