Våtrumspanel erbjuder ett smidigt och snyggt sätt att skydda ytor mot fukt

12 april 2021 Cecilia Olsson

I ett kök är det viktigt att skydda väggen bakom spis och diskho för att den inte ska bli fuktskadad. Matlagning genererar mycket fukt som kan ha en negativ inverkan på väggen bakom spisen, och runt diskhon kan vattenstänk och ansamlingar ställa till besvär. Utsätts ett område för tillräckligt mycket fukt utan att där finns ett fuktskydd så kan det leda till skador på materialet och även att mögelsvampar får fäste. Med en våtrumspanel kan man enkelt skydda ytan mot vatten- och fuktskador.

Smidiga paneler som ger fullgott skydd

Hos e-plast.se hittar man Easywall-paneler. Det är våtrumspaneler som tål fukt och temperaturer ända upp till 80 grader. Det yttersta skiktet är belagt med en skyddande hinna som dessutom gör att våtrumspanelen är mycket reptålig. Panelernas yta gör också att de är otroligt enkla att hålla rena och snygga, det enda man behöver göra att är att torka av dem med en fuktig trasa vid behov.

Ett enkelt sätt att skapa förändring

En våtrumspanel kan dessutom användas för att skapa snabb förändring i ett kök. De går nämligen att fästa direkt på befintligt kakel. Även fast man redan har ett skydd på sin vägg så kan det finnas ett behov för förändring utan att man vill göra ett större ingrepp. Easywall-panelerna kan man enkelt fästa själv på den yta som man önskar förändra och man behöver därmed inte anlita dyra hantverkare till att göra jobbet. 

Färger och mönster för olika smaker

Förutom att man vill ha förändring så vill man så klart att resultatet av den ska bli riktigt snyggt. Våtrumspanelerna som man hittar hos e-plast.se kommer därför i olika utföranden så att det ska finnas något för alla smaker. Till exempel så har de paneler som ser ut att vara i marmor, betong och vackert trä. För den som föredrar enfärgat så kommer även panelerna i beige, vitt, grönt och grått. 

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning