Visa upp ett invaliditetsintyg för att få ersättning

25 juni 2021 william eriksson

Ibland kan man undra vad man överhuvudtaget ska ha försäkringsbolag till när de ändå inte gör som de ska. Du har en försäkring av en anledning för att kunna få ersättning om du skadar dig. Skadar du dig dessutom så att du får bestående men lär ersättningen öka. Det är försäkringsbolagets jobb att betala ut din ersättning, det är ju därför du betalar premien, men ändå verkar det vara oerhört svårt att få sitt försäkringsbolag att göra det de är till för. 

De krånglar och ska in i det sista göra allt för att undvika att betala ut. Det verkar liksom inte spela någon roll att du haltar in på försäkringsbolagets kontor och försöker berätta att cykelolyckan från förra året fortfarande gör att du inte kan röra dig normalt och därmed inte kan utföra ett vanligt arbete. De kräver bevis för din invaliditet säger de. Försäkringsbolaget kräver att se ett Invaliditetsintyg innan de kommer betala ut några pengar. 

 

 

Folk försöker begå bedrägeri

Jaha, det verkar inte ens lönt att lägga energi på att bråka om det. Trots att du uppenbarligen lider av invaliditet kommer ingen på försäkringsbolaget att tro dig förrän det finns dokumentation på det underskrivet av en läkare. Det är så byråkratiska de är. Det är klart, de får säkert hantera hur många försök till bedrägeri som helst hela tiden. Så ur det perspektivet kanske du faktiskt kan förstå att de är benhårda med bevisen. 

Så du får alltså leta upp en läkare som kan undersöka dig, verifiera att dina skador fortfarande påverkar dig fysiskt och skriva under ett invaliditetsintyg som du kan visa upp för försäkringsbolaget. Först därefter kanske det kan ramla in lite pengar på kontot. Den ersättning som du har rätt till. Glöm inte att det är just därför du har en försäkring överhuvudtaget.

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning