Yngre hy med microneedling

Jakten på en slätare och jämnare hy är äntligen över. Idag finns det många olika slags behandlingar för att få ett yngre och piggare utseende. Fler och fler väljer bort att smörja in sig med dyra krämer dag ut och dag in, ofta utan ett märkbart resultat. Nu är det ett mer bestående resultat många är ute efter. Microneedling är ett säkert och effektivt sätt att behandla rynkor och ojämnheter i huden. Det är inga avancerade ingrepp eller operationer som behöver göra, utan du får enbart en mekanisk behandling på huden.

 

Hur går en behandling till?

Microneedling är precis som det låter små nålar som rullas över huden med ett instrument som ser ut som en penna. Nålarna orsakar små mikroskador på huden som tvingar den till nyproduktion av kollagen och elastan. Det är just dessa två ämnen som ger oss en smidig och slät hy. När nyproduktionen drar igång kommer din hud alltså att bygga upp ett nytt och friskt hudlager som ger ett yngre utseende. Många använder metoden som en föryngrande skönhetsbehandling medan andra får hjälp med solskadad hud, bristningar och ärr. Behandlingen är inte särskilt smärtsam eftersom en bedövande kräm läggs på behandlingsområdet i förväg. 

 

 

Hållbart resultat

En behandling tar knappt en timme och många ser en effekt direkt. Det slutliga resultatet syns efter två till sex veckor. Oftast rekommenderas att göra en kur på tre till sex gånger för att uppnå maximal effekt och önskat resultat. Har du svåra acneärr eller hudbristningar kan du behöva fler behandlingar.

Om du är nyfiken på att prova microneedling så ska du först boka en konsultation på en professionell klinik. Under konsultationen kommer du och din behandlare överens om vad som passar just dig. De förklarar för dig hur behandlingen går till och du får också svar på dina eventuella frågor.