Kompetent advokat i Göteborg

24 juni 2021 patrick pettersson

En riktigt duktig advokat kan åta sig de flesta ärenden. Behöver du hjälp med det juridiska ska du absolut söka upp en advokat. På en lite större byrå finns det olika advokater som har sina specialområden, och de kan ibland flera olika språk.

Därför kan du hitta en jurist som talar engelska eller även arabiska. Du kan få hjälp med att fylla in ansökningsblanketter för uppehållstillstånd eller medborgarskap. Advokat i Göteborg kan också ge råd och hjälp med familjerättsfrågor som vårdnadstvister och äktenskapsförord.

 

Testamenten och avtal

Något som absolut inte får bli fel är ju avtal och testamenten. De skrivs vid en tidpunkt för att användas i ett senare skede, och då är de juridiskt bindande. Därför är det så viktigt att man skriver dem på rätt sätt från början, och en advokat kan bistå med all kunskap.

Ett muntligt löfte om ett arv är i praktiken helt värdelöst, så det gäller att det skrivs ner i ett testamente för att gälla. Goda vänner, en särbo eller en sambo har i normala fall ingen arvsrätt, och då är det släktingar som ärver kvarlåtenskapen. Samboavtal är vanliga i de fall parterna inte gifter sig.

 

 

Krångliga svenska blanketter

Många asylsökande tycker att byråkratin i Sverige är svår att förstå sig på. Går man in på en hemsida kanske man inte riktigt förstår allt. Det kan vara långa telefonköer till Migrationsverket och dessutom svårt att kommunicera. En advokat i Göteborg kan lösa många problem genom att förklara vad lagen säger och ge tips om vad man ska göra härnäst.

Det är speciellt viktigt att alla blanketter fylls i på rätt sätt. Annars kan de komma tillbaka i retur för att man ska komplettera dem. En advokat är van vid alla sorters blanketter och kan hjälpa till så att det blir rätt direkt, och förhoppningsvis kan handläggningstiden bli lite kortare.

Fler nyheter

09 februari 2023

Brunnsborrning